^

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Könyvajánlók 170428

Kedves Olvasóink!

Kiválasztottunk néhány könyvet, melyet figyelmükbe ajánlunk. Megtalálhatóak köztük romantikus és kalandregények, de a krimit kedvelők sem távoznak csalódottan.

Jill Mansell - Te és én mindörökké

A világsikerű írónő 11. magyarul megjelenő regénye. Egy újabb csavaros, pörgős történet, tele vicces csattanókkal. Lily Harper élete örökre megváltozik a 25. születésnapján. A lány első tennivalója aznap reggel, hogy felbontsa az imádott, elhunyt édesanyjától kapott levelet. Évek óta mindig várja őt egy előre megírt szülinapi levél, de ez most az utolsó. A boríték egy különleges ajándékot rejt: azt a karkötőt, amelyet Lily édesanyja még az első szerelmétől kapott. Vajon ki a férfi? És miért fontos, hogy Lily megörökölje ezt a látszólag egyszerű ékszert?

A nap egy másik bombameglepetéssel folytatódik. Lily megismerkedik Eddie Tesslerrel, az elképesztően sármos és híres színésszel. Vigyázat, a hapsi életben még szexibb, mint a filmvásznon! És a nap még nem érvéget... Jill Mansell az egyik legnépszerűbb angol írónő. Műveit eddig több, mint 10 millió példányban adták el a világban. Magyarul megjelent kötetei: Szerepcsere, Az első az utolsó?, Újrakezdés, Szólóban, Miranda nagy tévedése, Vegyespáros, Titkok közt, Nem zörög a haraszt, Ebből szerelem lesz, Van az a pénz?

 

Nora Roberts - Nem teljesen idegen a kétféle törvény

Nem teljesen idegen: Megan Millernek már csak a nagyapja jelenti a családot. Azért is függeszti fel művészi álmainak megvalósítását, hogy segítse őt vidámparkjának működtetésében. Csakhogy egy bizonyos David Katcherton nevű üzletembernek is megvannak a maga tervei az ingatlannal, sőt a lánnyal kapcsolatosan is. Megan mindjárt az elején leszögezi: sem a megélhetésüket jelentő park, sem ő maga nem lesz soha az idegené. Csakhogy a két kemény ember az összetűzései során megfeledkezik arról: vitájuk tárgyát egy olyan vidámpark képezi, ahol az álmok valóra válnak. Így történhet meg, hogy a befektető és a művészi kiteljesedésre vágyó Megan egy idő után mindennél fontosabbnak tartja a feltámadó szerelmet... A kétféle törvény: Vicky Ashton a nevében békét és barátságot sugárzó kisváros, Friendly helyettes rendőrfőnökeként találkozik Philip Kincaiddel. A filmrendező azért került fogdába, mert megtagadta a gyorshajtásnyomán kiszabott bírság megfizetését. A vonzó férfi később azonban úgy dönt, épp ez a város a legtökéletesebb helyszín következő filmjének forgatására. A filmesek siserehadának megjelenésével Vicky maga is bajba kerül, mert már sem neki, sem a rendezőnek nincs fogalma arról, hogy is igazodjanak el a kétféle törvény: a jog és kötelesség, illetve a szerelem szabályainak útvesztőiben...

 

 

Grecsó Krisztián - Megyek utánad

Hogy lehet gondolkodni, ha szép lányok jönnek?

Elfeledett, rejtőzködő utak hálózzák be a fülledt alföldi falu földjeit, ahol Daru, a kamaszodó fiú küzd bandavezéri pozíciójáért, az önbecsülésért és szerelemért: egyszóval az életéért. Ha ő nem menne végig ezeken az ösvényeken, elkopnának, beleolvadnának a határba, megszűnne valami hallatlanul fontos, és az emlékezet jóvátehetetlenül megsérülne. Daru élete, sorsa is ilyen: makacsul járja az érzelmek elágazó csapásait, múltban és jövőben, közben mindegyik kapcsolatában elveszít magából valamit, mindegyikbe belehal egy kicsit. Így válik felnőtté. A sebek, varratok és hegek sokasodnak, szíve talán kérgesebb lesz, de a legutolsó, okos és érett viszonyban is ugyanaz a szenvedély izzik, mint a legelsőben.
Hogyan is lehetne jobban elmesélni egy ember életét, ha nem a szerelmei történetén keresztül? Erre, és saját boldog-boldogtalan pillanatainkra, éveinkre gondolunk, miközben Daru sorsával ismerkedünk. Jön utánunk, nem ereszt.

 

 

Pin It

Copyright 2024  Vörösmarty Mihály Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény weblap by Sándor Nemes - vmkbrendszergazda@gmail.com