^

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Előfizetői Felhívás

ELŐFIZETŐI FELHÍVÁS!

A Bácsalmás Baráti Köre Egyesület gondozásában és anyagi támogatásával a közeljövőben jelenik meg a BÁCSALMÁS- Fejezetek egy felső-bácskai kisváros történetéből c. helytörténeti tanulmánykötet bővített, új kiadása. A könyv szerzői közössége - Horváth Zoltán, Keresztes Lilla, Schaffer Andrea, Sövény Mihály, Szénásiné Harton Edit, Wilmhelm Gábor - előfizetői felhívással fordul Bácsalmás helytörténete iránt érdeklődő kedves ismerőseihez!
A tanulmánykötet az előfizetők nevének közlésével augusztus 31-ig példányonként 3500 forintos áron előjegyezhető a Vörösmarty Mihály Városi Könyvtárban és Szénásiné Harton Edit -nél (Tel:(30)200-2305)

 

 

Az új kiadásról


A közeljövőben megjelenő könyv csak látszólag azonos azzal a könyvvel, amely 1999-ben látott napvilágot és rövid időn belül elfogyott. Ezért láttuk úgy szerzőtársaimmal együtt, hogy mindenképpen indokolt egy új kiadás, annál is inkább, mert a honismeret-helytörténet iránt elkötelezett Bácsalmás Baráti Köre Egyesület lokálpatrióta kollektívája jelentős összegű támogatást biztosított a kiadvány nyomdaköltségére. Kollégáimmal nem csak leporoltuk a régi anyagot, de új szerzők új dolgozatai is részei lettek ennek a mostani kiadásnak. Természetesen frissítettük, kiegészítettük a csaknem két évtizeddel ezelőtt leírtakat és a stilisztikai következetlenségeket is kijavítottuk. A mostani kiadással igyekeztünk napra kész információt adni, hogy megörökítsük mindazt, amit arra méltónak találtunk.
Milyen szándék vezetett bennünket már az első kiadáskor? Azt reméltük, hogy akár az általános iskolai, akár a középiskolai oktatásban helyet kap a helytörténet is. Ehhez olyan mélységű ismeretanyagot tettünk közzé kisvárosunkról akkor és most is, mellyel minden bácsalmási fiatal, minden érdeklődő megismerheti településünk környezetét, történetét, kultúráját, oktatását, egészségügyét, vallását, népéletét a kezdetektől napjainkig.
Hisszük, hogy a 21. század ifjúságát is sikerül elérni könyvünkkel. Hisszük továbbá azt is, hogy a Tisztelt Olvasó – legyen bár fiatal vagy koros – az e könyvben leírt ismeretek útján megőrizheti, fokozhatja Bácsalmás iránti megbecsülését. A múlttal való ismerkedés során olvasóink képesek lesznek más szemmel nézni e tájra, másképp a fákra. másként érezni a virágok illatát, másképp látni a múlt minden pillanatát.


Kérem, fogadják olyan szeretettel kiadványunkat, mint amilyennel mi készítettük, hogy közösen megőrizzük a jövőnek Bácsalmás távoli és közeli múltját.

Dr. Sövény Mihály a szerzők képviseletében

Pin It

Copyright 2024  Vörösmarty Mihály Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény weblap by Sándor Nemes - vmkbrendszergazda@gmail.com