^

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

2016. Országos Könyvtári Napok

Országos Könyvtári Napok bácsalmási rendezvénysorozata

 

A Vörösmarty Mihály Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napokhoz csatlakozva, 2016. október 3-14-ig változatos programokat szervezett minden korosztály számára.

Erre az időtartamra, a könyvtár születésnapja alkalmából, Szénási László elkészítette könyvtárunk makettjét, amely megtekinthető volt folyóirat-olvasónkban.

 

A rendezvénysorozatot a most induló 10 ujj című gasztronómiai rendezvény nyitotta, amelynek első témája az egészséges életmód és ételek. A beszélgetés Mózer Andreával zajlott. Az előadás sorozat végső célja egy bácsalmásiak és bácsalmási kötődésűek által összeállított szakácskönyv kiadása.

 

 A következő nap az óvodásokat vártuk egy játékos mesefeldolgozásra és kézműves foglalkozásra. A téma A kesztyű című mese volt. Ezen a délelőttön, a nagyobbak számára is biztosítottunk programot, a 6. osztályosok tanultak a biztonságos internethasználatról, mivel ez a mai társadalom fő problémája, valamint egy kommunikációs készségfejlesztésen is részt vehettek.

Október 5-én a kisiskolások látogattak el hozzánk, felkészülve A rátóti csikótojás című meséből, hogy egy játékos foglalkozáson vegyenek részt.

Este a felnőtt korosztálynak kedveztünk, hiszen Orgoványi Anikó Vándorlás című verses kötetének bemutatójával vártuk az érdeklődőket. A rendezvény sikerét több közreműködő is biztosította.

Szombat délutánra is tartogattunk programot a nagyobbaknak, Gazdálkodj bácsalmási! címmel, amely a pénzzel való bánást és a havi nehézségeket kívánja szemléltetni. (Ez a játék felsős és középiskolás tanárok számára bármikor elérhető, előzetes egyeztetés alapján.) 

,

A hétvégén lezárultak egész héten tartó internetes játékaink is, amelyre nagy volt az érdeklődés és sok örömet és izgalmat okoztunk nyerteseinek.

Október 11-én Endrei Judittal találkozhatott a közönség. A beszélgetés során megismerhették életét, munkásságát valamint könyveibe is bepillantást nyerhettek az érdeklődők.

A rendezvénysorozat zárásaként a Közéleti estek vendége volt Pajor Márta zenepedagógus, aki Japánról és az ott töltött munkásságáról mesélt.

 

Manhalter-Tomcsányi Dalma

Pin It

Copyright 2024  Vörösmarty Mihály Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény weblap by Sándor Nemes - vmkbrendszergazda@gmail.com