^

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Hírek

  

Országos Könyvtári Napok könyvtárunkban 2017

CSAK TISZTA FORRÁSBÓL 

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében 2017. október 2-8. került megrendezésre a hazai könyvtári rendszer legátfogóbb, több mint egy évtizedes múltra visszatekintő programsorozata, az Országos Könyvtári Napok, melyhez a bácsalmási Vörösmarty Mihály Városi Könyvtár is csatlakozott.

Az eseménysorozat idén CSAK TISZTA FORRÁSBÓL összefoglaló címet kapta. A „tiszta forrás” környezetünk szépségeinek védelmére és megbecsülésére is utal. Jó lenne, ha sokan hinnének abban, hogy amennyiben közösen megtaláljuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel naponta tehetünk is közvetlen környezetünkért, az életünk szebb, tartalmasabb és egészségesebb lesz.

Könyvtárunkban a hét, egy óvodásoknak szóló programmal indult. A Felhőtánc duó dalokkal, mondókákkal, interaktív jelmezes szerepléssel mutatta be az ősz hangulatát, szépségét. 

A következő három nap a kisiskolásoknak szólt. A méhkirálynő című Grimm mesét dolgoztuk fel játékosan négy helyszínen.

Pénteken a gimnázium tanulóival egy rendhagyó irodalom órán hallgattuk Sohonyai Edit írónőt. A kamaszok világát nagyon értő és érző ember hamar megtalálta a hangot a hallgatósággal. Reméljük minél többen kedvet kaptak könyvei elolvasásához!

A Közéleti esték keretében 17 órától Szabó Zitával ismerkedhettünk meg.

„Keressetek, kutassatok, mert az egész világ egyetlen nemzete sem talál annyi kincset kultúrájának gyarapítására, mint a magyar az ős indiai kultúra tárházában.”

Bővebben...

Népmesekönyvtár - 3. osztályosok

Népmesekönyvtár - 3. osztályosok

Az Országos Könyvtári Napok keretén belül a természet és a természetesség fontosságát megcélozva, játékos foglalkozáson láttuk vendégül a 3. osztályosokat. A bemelegítő torna után, a „Ki vagyok én” című feladatban ismerkedhettek meg a gyerekek, a Grimm testvérek  A méhkirálynő című meséjének szereplőivel.  Ezután Papírszínház-előadás keretében hallgathatták meg a történetet. Végül a meséhez kapcsolódva saját lépsejt rendszert építettek és mézet is kóstolhattak a tanulók.  

A 3.c osztályosok foglalkozásáról készült további képek megtekinthetőek a fotógalériában.

A 3.b osztályosok foglalkozásáról készült további képek megtekinthetőek a fotógalériában.

A 3.a osztályosok foglalkozásáról készült további képek megtekinthetőek a fotógalériában.

"Őszi hangulat óvódásoknak”- A Felhőtánc duó zenés műsora

"Őszi hangulat óvódásoknak”

Az Országos Könyvtári Napok keretében könyvtárunkban a Felhőtánc duó zenekar tartott zenés műsort óvodásoknak. Az együttes 2012.  márciusában alakult Baján. Dalaik, koncertjeik gyerekeknek szólnak, de nem csak gyerekeknek jelentenek örömet. Hisznek abban hogy a zene szeretete, a játék öröme tükröződik a dalokból. Dalaik többnyire akusztikus hangszerelésű dalok. A gyerekek koncertjeiken együtt énekelnek ,táncolnak velük; játékos műsoruk nem csak zenélésből, hanem interaktív jelmezes gyerekelőadásból áll.

A műsorról készült további képek megtekinthetőek a fotógalériában.

Népmesekönyvtár - A só című mese feldolgozása

Népmesekönyvtár

Május 2-án A só című mese feldolgozásával vártuk a negyedik osztályos tanulókat 4 helyszínen. A művel kapcsolatban készítettünk mesefát, kézműveskedtünk, a mese történetét feldolgoztuk képek és a szereplők tulajdonságainak segítségével valamint szituációs játékban beszélgettünk a szeretetről. 

 

Bővebben...

2017 Könyvtári kaktuszok

Kedves Látogatóink! 

Mint azt sokan tudják, a könyvtár ablakait kaktuszok díszítik. Itt a tavasz folyamán kivirultak, szebbnél-szebbek. Ezt a gyönyörű látványt szeretnénk megosztani Önökkel itt a weboldalunkon is.

   

 A kaktuszokról készült további képek megtekinthetőek a fotógalériában.

Költészet Napi rendezvény a könyvtárban

Költészet Napi rendezvény a könyvtárban

 2017. április 11-én különleges rendezvénnyel ünnepeltük meg József Attila születésnapját. Örömünkre, a szép számmal összegyűlt közönség körében nagy sikert aratott a Dalos Pacsirták énekegyüttes, József Attila, Radnóti Miklós, Juhász Gyula, Weöres Sándor megzenésített szerelmes verseinek előadásával. Külön emelte az est hangulatát, Palásti Károlynak a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium tanárának a dalok között elhangzó rendhagyó irodalomórája. Az est zárásaként zsíros kenyérrel és teával vendégeltük meg az előadókat és közönséget egyaránt. Köszönjük a rendezvényről készült csodálatos képeket György Renátának!

Bővebben...

Copyright 2017  Vörösmarty Mihály Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény weblap by Sándor Nemes - vmkbrendszergazda@gmail.com