^

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Könyvajánló 170912

Kedves Olvasóink!

 

Két nemrég érkezett könyvet szeretnénk figyelmükbe ajánlani:

 

 

Nicola Yoon - Minden minden című romantikus drámája 

,,Lehet, hogy nem lehet megjósolni a jövőt, de azért ezt-azt meg lehet. Például nagyjából biztos vagyok benne, hogy bele fogok szeretni Ollyba. És szinte biztos, hogy annak katasztrófa lesz a vége."


Maddy az egész világra allergiás - ha kilépne a sterilizált burokból, amelyben él, az akár az életébe is kerülhetne. 
Aztán új szomszédja, Olly ráébreszti arra, hogy élni nem ugyanaz, mint életben maradni. Első szerelem pedig csak egyszer van az életben, és Maddy készen áll kockáztatni mindent, hogy kiderüljön, hová vezet majd.


,,Gyönyörű és lírai."
New York Times

-----------------------------------------

Federico Axat - Öld meg őt is című pszichokrimije

Tednek pénze is van, családja boldogan él a kertvárosi házban, két kislány édesapja. Vajon mi oka lehet rá, hogy a halántékához szorítsa a fegyvert? Már épp meghúzná a ravaszt, amikor csöngetnek. Ted beengedi és meghallgatja az ismeretlen férfit, aki vérfagyasztó alkut vázol fel... - így indul a regény, hogy aztán szédítő sebességgel kövessék egymást benne a gyilkosságok, újabb és újabb rejtélyek, üldözések és egyéb hátborzongató kalandok.

- A bíróság már ítéletet hirdetett. Blaine-t ártatlannak találták. Nem az igazságszolgáltatás rendszerét hibáztatjuk; szeretjük inkább azt gondolni, hogy néhány rohadék átcsúszik a repedéseken. Néha sajnos az ellenkezője is megesik, de ezt most hagyjuk.

Ted eleget hallott.
- Azt akarod, hogy megöljem Blaine-t, ugye?
Lynch kivillantotta tökéletes fogsorát.
- Mondtam én, hogy értelmes fickó maga.

Az argentin Federico Axat fordulatos akcióthrillere kaleidoszkópszerű mélylélektani regény és egy sokkoló trauma feltárása egyben. Harminc nyelvre fordították le, és méltatói minden országban egyetértenek abban, hogy az "Öld meg őt is" az utóbbi évek legizgalmasabb könyvcsemegéje, amely Dél-Amerikából érkezett. 

Pin It

Copyright 2024  Vörösmarty Mihály Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény weblap by Sándor Nemes - vmkbrendszergazda@gmail.com